Je ťažké presne napísať, aké prepitné sa má v tej ktorej krajine dávať. Navyše mnohí nemajú ani poňatia o tom, aké prepitné majú nechať alebo ponúknuť.
Pred príchodom do krajiny sa oplatí zistiť si, aké sú bežné normy, od obsluhujúceho „runnera“, ktorý dúfa, že za svoju námahu dostane nejakú odmenu, až po chladné rameno nespokojného čašníka, ktorý sa cíti neodmenený, alebo nahnevaného barmana.
Napríklad v Japonsku, ak necháte na stole pár mincí, čašník vás môže naháňať, aby vám vrátil zabudnuté drobné, ale v New Yorku, ak zabudnete dať barmanovi prepitné aspoň 1 dolár za objednávku, očakávajte, že vás bude naháňať, keď budete odchádzať alebo ak necháte menej ako 20 %, veľa šťastia s rezerváciou v tej istej reštaurácii ešte niekedy v budúcnosti.
Tu je pre Vás stručný návod, ako dávať prepitné v zahraničí: